Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

e-mail Друк

З 12 по 18 грудня 2022 року в гімназії був поведений «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності» з метою попередження нещасних випадків під час освітнього процесу, травмування у побуті, а також у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Відповідно до розробленого плану заходів класними керівниками та учителем основ здоров’я були проведені бесіди зі здобувачами освіти щодо дотримання правил безпечної поведінки вдома, на вулиці, на водних об’єктах, у громадському транспорті, а саме: безпечного користування електроприладами, побутовою технікою, газовими приладами, сірниками; безпечної поведінки під час снігопаду, заметілі, снігових накрижень, біля водоймищ, на льоду, під час перебування на дачі, у лісі; правил поведінки у метро, на залізниці, у місцях скупчення людей; дотримання протиепідемічних заходів, попередження розповсюдження захворювань; правил поводження у разі виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів (у тому числі замасковані під них речей: авторучок, міні-магнітофонів, мобільних телефонів), пожеж; правил поведінки під час Повітряної тривоги тощо. На уроках основ здоров’я обговорили питання, що диктує сьогодення. З’ясували, які додаткові небезпеки з’явилися у зв’язку з відключенням електроенергії, які особливості святкування новорічних свят у воєнний час, як стати помітним для водіїв на дорогах, чи безпечно користуватися туристичними газовими пальниками у квартирах, як правильно користуватися генераторами, де зберігати продукти харчування, як діяти щоб уникнути переохолодження тощо.
Зі старшокласниками говорили про інформаційну безпеку держави, а також тренувалися надавати першу домедичну допомогу.
Учні початкових класів навчалися разом з відомим усім песиком Патроном, переглядаючи мультфільми про небезпечні знахідки. За допомогою командної гри «Країна Здоровляндія» повторили правила особистої гігієни, поводження з електричними та газовими приладами, яких правил дотримуватися на вулиці у зимовий період, як реагувати на незнайомців тощо.
Також із вдячністю згадували хлопців і дівчат Збройних сил України, рятувальників ДСНС, працівників МВС, які стоять на захисті кожного українця. Учні із задоволенням малювали малюнки, щоб подякувати усім героям, які дають можливість українським дітям почуватися у безпеці й зустріти очікувані різдвяні свята й зимові канікули.


Ви знаходитесь тут: Новини гімназії Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності